Предупреждение от ЕК: Европа е изложена на голяма опасност от терористични нападения

Предупреждение от ЕК: Европа е изложена на голяма опасност от терористични нападения Европа е изложена на повишена терористична заплаха поради войната в Газа, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, цитирана от ДПА.
"Предвид войната между Израел и "Хамас" и поляризацията, която тя предизвиква в нашето общество, с наближаването на празничния сезон, има огромен риск от терористични нападения в Европейския съюз", подчерта еврокомисарката.
Йохансон посочи като пример нападението с нож, извършено в събота в Париж, при което загина един германски турист и бяха ранени двама души, както и други инциденти.
Еврокомисарката обяви, че ще бъдат отпуснати допълнителни 30 милиона евро за защита на ключови обекти, например религиозни.
Очаква се вътрешните министри от блока да проведат консултации, на фона на войните в Близкия изток и Украйна. В програмата на срещата е предвидена и дискусия за шенгенската зона за свободно движение, както и по напредъка на реформите за предоставяне на убежище и миграцията.
05.12.2023, 13:56 часа
408 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha