Британски престъпен бос е арестуван в Истанбул

Британски престъпен бос е арестуван в Истанбул Лидер на британска престъпна група, занимаваща се с трафик на наркотици, незаконна търговия с оръжие и с грабежи, е бил заловен при операция на турската полиция в Истанбул. Това съобщи днес в аканута си в социалната мрежа Екс министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая.
Той уточни, че арестуваният при акцията "КАФЕС-16" е Шон Монахан, лидер на банда, действаща в Североизточна Англия. Монахан е бил издирван с червена бюлетина на Интерпол.
Той е пристигнал в Турция на 24 октомври, а съобщението на Интерпол е публикувано вчера. Турската полиция е установила, че Монахан се намира в истанбулския район Фатих и рано тази сутрин той е бил арестуван, каза министър Йерликая.
На видеоклип, публикуван от министерството на вътрешните работи и в акаунта в Екс на Йерликая, се вижда как полицията арестува мъжа в хотелска стая. 
Групировката на Монахан е участвала в разпространението на кокаин и хероин, както и във въоръжени грабежи, посочи Йерликая.
Днешната акция на турската полиция е поредната операция, насочена срещу международни организирани престъпни групировки.
Миналия месец Йерликая заяви, че Турция е заловила Хакан Айик, издирван в Австралия за контрабанда на наркотици, и още 36 души, участващи в международна организирана престъпна групировка, която е преследвана и от властите на САЩ и Нова Зеландия. През уикенда министърът на вътрешните работи съобщи, че полицията е заловила руския гражданин Шамил Амиров, лидер на престъпната организация "Thieves in Law".
06.12.2023, 13:21 часа
394 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha