Подредиха благотворителен базар в Дома за младежи с увреждания в Монтана

Подредиха благотворителен базар в Дома за младежи с увреждания в Монтана Дни преди Коледните и Новогодишни празници Домът за младежи с увреждания в Монтана отвори врати за близки и приятели. Той ги покани на традиционната изложба – базар на сувенири изработени от младежите, които ежедневно посещават дома.
Повече от 10 години ръководството, терапевтите и възпитаниците на Дома за младежи подготвят търпеливо празничните сувенири. Избират за тях предимно естествени материали, лепят, рисуват и украсяват традиционни за зимните празници символи. Затова и желаещите за занесат у дома част от изкуството на тези деца са десетки.
„Благодаря на целия екип на дневния център, на всички работещи, на всички деца за настроението, което всеки ще занесе в дома си”, обърна се към домакините и дошлите кметът на Монтана Златко Живков.
„Тези сувенири са изработени с много желание, много труд, много любов и носят топлина и настроение за весело посрещане на коледните и новогодишните празници”, разказа Калинка Миронова, директор на дома. 
Със събраните от базара средства ще бъдат закупени материали за изработване на нови сувенири.
06.12.2023, 12:54 часа
638 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha