Народният представител Мартин Харизанов проведе важни срещи в Брюксел /снимки/

Народният представител Мартин Харизанов проведе важни срещи в Брюксел /снимки/ Народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов проведе поредица от важни срещи в Брюксел, съобщи самият той в лични си профил във фейсбук.
Ето какво написа врачанският политик преди броени минути:
„Благодаря на евродепутата Асим Адемов за поканата и възможността да присъствам на срещата на работната група на евродепутатите, които са част от ЕНП, както и на тази на българската делегация на ЕНП.
Тези две срещи са част от предварителната подготовка на евродепутатите за предстоящата пленарна сесия, която ще се проведе в периода 12-14 декември. 
На първата среща бе обсъдена позицията на ЕНП относно бъдещето на земеделския сектор в Европа. 
Бях впечатлен от деветото издание на Европейския конгрес на младите фермери, чийто посланик за България е Асим Адемов, както и от българския участник в конгреса Гергана Стоева,  която отглежда магарета в стопанство в с. Желява. 
Проектът, с който Гергана се включва в надпреварата за най-добър млад фермер на Европа е с надслов: „От иновативни дейности до устойчив модел за развитие на стопанството“.
Иновативната и устойчива практика в проекта е лиофилизацията на магарешко мляко и продуктите, които Гергана Стоева създава. Тя лиофилизира магарешкото мляко, като съвместно с Института по криобиология и хранителни технологии създават няколко хранителни добавки и пробиотик, чиято основна съставка е магарешко мляко.
Смятам, че земеделието има потенциал да бъде много по-привлекателно поприще за развитие за младите и иновативни българи от Северозапада и цялата страна.  
За тази цел трябва се обърне внимание на популяризирането на подобни успешни проекти, какъвто е този на Стоянова, както и да се подкрепят активно младите, знаещи и можещи земеделски производители, които притежават визия и идеи за развитие на сектора“.
07.12.2023, 17:48 часа
1033 0