Ердоган обвини Запада във "варварство" заради позицията му за войната в Газа

Ердоган обвини Запада във "варварство" заради позицията му за войната в Газа Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Запада във "варварство" заради позицията му по отношение на войната между Израел и "Хамас" и заради това, че според него той толерира ислямофобията.
"Израел извършва жестокости и кланета, които ще посрамят цялото човечество", заяви Ердоган пред препълнена зала в Истанбул ден преди 75-ата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека.
"Всички ценности, отнасящи се до хуманността, са убити в Газа. Пред лицето на тази бруталност международните институции и организациите за защита на правата на човека не предприемат никакви конкретни стъпки, за да предотвратят подобни нарушения", заяви турският лидер.
Декларацията за правата на човека, провъзгласена от Общото събрание на ООН в Париж на 10 декември 1948 г., определя общ стандарт за човешките права и свободи за всички хора по света. Постиженията на Турция в областта на правата на човека по време на двете десетилетия на власт на Ердоган често са подлагани на критики заради преследването на критици на правителството и политически опоненти, подкопаването на независимостта на съдебната система и отслабването на демократичните институции, отбелязва Асошиейтед прес.
В изказването си днес Ердоган определи ислямофобията и ксенофобията, които според него "поглъщат западните общества като отровен бръшлян", за най-голямата заплаха за човешките права.
По думите на президента единствената ценност, "към която Западът се придържа, е неговото варварство. Виждаме този пример за варварството на Запада във всички онези злощастни събития, които те или подкрепиха, или извършиха", каза той.
10.12.2023, 08:36 часа
331 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha