„Чувах гласове, които ме караха да го правя“: Убиец на бездомници във Виена се предаде

„Чувах гласове, които ме караха да го правя“: Убиец на бездомници във Виена се предаде 17-годишен младеж се предаде по подозрение, че е убивал бездомници във Виена. Той се издирва от лятото и се смята, че е отговорен за смъртта на двама души. Това съобщава електронният сайт на Обществената радио-телевизионна компания.
Информацията е потвърдена както от адвоката на заподозрения, така и от полицията.
„Чувах гласове, които ми нареждаха да убивам“, казва предполагаемият извършител.
Иззето е и оръжието на престъплението, съобщи местната медия „Кронен Цайтунг“.
Заподозреният се е предал в присъствието на адвоката си, който също потвърди, че момчето е отговорно за двете убийства и за един опит за убийство.
Той обясни, че 17-годишният младеж вече не можел да се примири със съвестта си.
„Това, което в крайна сметка го е подтикнало да го направи, със сигурност е бил натискът от факта, че е издирван, към който се е прибавило и предложението за 10 000 евро за насочваща информация. Той е искал непременно да приключи с този въпрос, за да не му бъде съсипан животът след 10, 5 или колкото и да е години, за престъпленията, които е извършил на много млада възраст“, обясни адвокатът.
Предполагаемият убиец е завършил 11. клас. Правният му защитник уточни, че той произхожда от прилично семейство.
„Родителите му са се разделили, докато е бил съвсем малък. Мотивът със сигурност трябва да се търси във възможно личностно разстройство“, обяви още адвокатът.
12.12.2023, 16:21 часа
515 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha