Индия обвини 4-ма за тероризъм

Индия обвини 4-ма за тероризъм Индийската полиция повдигна обвинения в тероризъм срещу четирима души във връзка с нарушение на сигурността в парламента, при което мъж скочи в залата, извика лозунги и хвърли димка, предава Ройтерс.
Големият пробив в сигурността стана в сряда, на 22-ата годишнина от нападението срещу парламентарния комплекс, когато бяха убити повече от десет души, включително петима въоръжени мъже.
В четвъртък опозиционните депутати скандираха лозунги, настоявайки вътрешният министър да се заеме с инцидента.
"Всички възможни предпазни мерки ще бъдат взети в бъдеще", каза министърът на отбраната Раджнат Сингх пред парламента, който спря работа за няколко часа в четвъртък на фона на недоволство от опозицията.
Говорител на парламента каза, че осем служители на сигурността са били отстранени във връзка с нарушението. Министерството на вътрешните работи на Индия започна разследване след искане от парламента.
Всички звена, които управляват сигурността на парламента, са били свикани на среща в четвъртък, каза служител по сигурността, пожелал анонимност.
Членове на парламента казаха пред местните медии, че мъжът, който скочи в залата на долната камара, и негов помощник, който се опита да го последва, са скандирали лозунги, включително "диктатурата няма да бъде приета". Семействата на някои от четиримата заподозрени казаха пред медиите, че близките им са били възмутени, че не могат да си намерят работа дълго време.
Полицията повдигна обвинения по членове от индийския закон за борба с тероризма, които включват наказания за терористични актове и конспирации, каза полицейският служител при условие за анонимност.
Ом Бирла, председател на долната камара, каза, че ще обсъди с членовете по-нататъшно подобряване на сигурността.
14.12.2023, 12:54 часа
261 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha