Полигонът на Центъра за обучение на спасители и пожарникари в Монтана има нов тренажор

Полигонът на Центъра за обучение на спасители и пожарникари в Монтана има нов тренажор С нов тренажор за действия при пътнотранспортни произшествия вече е оборудван Центърът за професионално обучение към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Макетът, на който пожарникарите и спасителите от цялата страна ще се обучават в реална среда как да действат по-бързо и правилно при пътни инциденти, разполага с различни сменяеми елементи с цел многократното им използване за тренировка.
Симулаторът разполага със системи за известяване, с дистанционен контрол и управление. На товарната платформа на камиона е разположена цистерна за превоз на опасни вещества, на която пожарникарите и спасителите може да тренират ограничаването и ликвидирането на течове и разливи на гориво.
За достигане на реална среда при симулацията на ПТП в камиона е изградена и система за изкуствено задимяване.
Тренажорът е закупен по обществена поръчка с предмет: „Надграждане на капацитета на ГДПБЗН – МВР чрез подобряване на уменията на служителите за осъществяване на практически действия при пътнотранспортни произшествия”.
От полицейската дирекция в Монтана съобщиха, че в Центъра за професионално обучение в Монтана се обучават пожарникари и спасители от цялата страна, а понякога и от други страни от Европа, партньори по Механизма за гражданска защита на Европейския съюз. Центърът разполага с полигони за тренировки при земетресения, при влакови катастрофи, при инциденти с химически вещества, при пътни катастрофи, с полигон за водно спасяване и т.н. В центъра има също кабинети за обучение, столова за хранене  и всичко необходимо за курсантите./БТА
14.12.2023, 16:56 часа
1046 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha