С мисъл за бъдещето: Създават нова IT гимназия във Враца

С мисъл за бъдещето: Създават нова IT гимназия във Враца Обмислят създаването на нова професионална гимназия във Враца, обяви кметът Калин Каменов. Тя ще подготвя кадри за IT сектора. 
В образователната програма на общината е заложено създаването на нови специалности в училищата, съобразени с нуждите на бизнеса. След разговори с представители на фирмите от IT сферата обаче станало ясно, че може да се стигне и по-далеч от това. 
Вече е започната работата по създаването на изцяло ново училище в града. Идеята е бъдещата професионална гимназия да привлича ученици от целия Северозапад. Секторът е един от предпочитаните за младите хора, а пък и бизнесът има нужда от технически подготвени кадри. 
Предстоят преговори с Министерството на образованието и науката. Идеята е дългосрочна реализирането ѝ ще отнеме време, но пък това би допринесло за вдигането на нивото на образованието, смята кметът Калин Каменов.
 
15.12.2023, 12:53 часа
6019 2
Коментари

Кмета

16.12.2023, 09:40 часа
Ситуацията на IT в момента все още позволява да бъдат прибрани едни пари от тая идея, спокойно.

хм

15.12.2023, 13:18 часа
2 сравнително реторични въпроса - Кой ще я строи и дали не закъсняхме с тази идея около 10 години, предвид ситуацията на IT пазара в момента?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha