ТОП бракониера на Северозапада удари отново! Хванаха Видрата от засада с над 100 кг риба в язовир Огоста /снимки/

ТОП бракониера на Северозапада удари отново! Хванаха Видрата от засада с над 100 кг риба в язовир Огоста /снимки/ ТОП бракониера на Северозапада, известен с прякора Видрата, и негов авер са задържани за незаконен улов на над 100 кг. риба в язовир „Огоста“ край Монтана, съобщават от полицията.
Вечерта на 17 декември полицията е провела наблюдение за лица, извършващи нерегламентиран стопански риболов. Към 20 часа са забелязани двама души да навлизат във водите на водоема с гумена лодка и да поставят в работно положение хрилни мрежи. 
Екипът на сектор Рибарство и Контрол-Монтана веднага поиска съдействие от Сектор „Специални тактически действия“ при областната дирекция на МВР. Наблюдението продължило до 18:30 часа на следващия ден, когато двеамата мъже пристигнали отново до мястото, където по-рано поставили мрежите. 
Към 21 часа при излизане от водата с улова, мрежите и лодката на брега са задържани лицето Т.Б.Д. от гр. Монтана и системният рецидивист в бракониерството Видрата от Монтана, който е с инициали П.С.Т. и има 18 влезли в сила наказателни постановления и влязла в сила присъда. 
Лицата са задържани за срок от 24 часа. Уредите, хрилните мрежи, рибата, както и два автомобила са иззети по образуваното досъдебно производство. 
Уловът на бракониерите е бил с общо тегло 114.6 кг от различни видове - шаран, есетра, бяла риба, моруна и други.
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и сектор „Рибарство и контрол“ - Монтана изказва своята благодарност към полицаите за проявения професионализъм и осъществяването на поредната успешна акция по пресичане на незаконният, недеклариран и нерегулиран риболов на територията на област Монтана.
 
19.12.2023, 11:53 часа
7034 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha