Показаха как ще помага новият тренажор на пожарната в Монтана /снимки/

Показаха как ще помага новият тренажор на пожарната в Монтана /снимки/ Вчера в Центъра за професионално обучение към РДПБЗН – Монтана при ГДПБЗН се проведе демонстрация на възможностите на новозакупен тренажор за действия при пътно-транспортно произшествие с притиснати пътници или изтичане на опасни вещества от автоцистерни.
На демонстрацията присъства ВПД зам.-директорът на ГДПБЗН старши комисар Любомир Баров, който отбеляза, че чрез реализацията на този проект служителите ще могат да се подготвят по-добре за работа на терен. Това от своя страна ще съкрати времето за извършване на оперативни действия от спасителните екипи и ще увеличи броя на спасените граждани при ПТП.
Тренажорът се състои от шаси с модулна рамка, кабина, товарна платформа и цистерна. Той осигурява повторяемост, безопасност и контрол при извършване на спасителните дейности. Всички части (стъкла, прагове, врати и др.), които биват разрушавани по време на тренировките могат бързо и лесно да бъдат подменяни без специални инструменти.
Симулаторът е закупен по проект „Надграждане на капацитета на ГДПБЗН-МВР чрез подобряване на уменията на служителите за осъществяване на практически действия при пътно-транспортни произшествия“, като финансирането е на стойност 499 980,00 лв. и е осигурено по „Фонд за безопасност на движението“.
22.12.2023, 10:36 часа
430 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha