Бивша асистентка на Вин Дизел го обвини в сексуален тормоз

Бивша асистентка на Вин Дизел го обвини в сексуален тормоз Бившата лична асистентка на американския актьор Вин Дизел съди звездата от "Бързи и яростни", обвинявайки го в сексуален тормоз по време на снимките на петата част на филма през 2010 г.
Представители на актьора не отговориха на молбата на Би Би Си за коментар.
В иска Аста Йонасон твърди, че актьорът я е притиснал към стената, докато се е самозадоволявал сексуално. Освен това тя подава иск за неправомерно уволнение, като твърди, че компанията му я е уволнила часове след предполагаемото нападение.
В иска на г-жа Йонасон, който беше подаден в Лос Анджелис на 21 декември, се твърди, че сексуалното насилие е станало в хотел "Сейнт Реджис" в Атланта по време на снимките на филма "Бързи и яростни" 5.
В иска се казва, че 56-годишният актьор я е надвил физически в хотелския си апартамент и е "пренебрегнал ясните изявления на г-жа Йонасон, че не е съгласна", докато я е опипвал.
Само няколко часа след инцидента с нея се е свързала сестрата на Вин Дизел Саманта Винсънт, която ръководи продуцентската му компания One Race Films, и тя е била уволнена.
"Беше ѝ ясно, че е уволнена, защото вече не е полезна - Вин Дизел я е използвал, за да изпълни сексуалните си желания", се твърди в иска.
В него се добавя: "Г-жа Йонасон се чувстваше безпомощна, самочувствието ѝ беше сринато и тя постави под въпрос собствените си умения и дали една успешна кариера ще изисква от нея да търгува с тялото си, за да напредне".
Бившата асистентка твърди също, че друг ръководител от компанията ѝ е направил неприлично предложение в същия хотел няколко дни преди инцидента с Вин Дизел.
В допълнение към сексуалния тормоз искът ѝ включва претенции за дискриминация по полов признак, незаконно отмъщение, емоционален стрес и неправомерно прекратяване на трудовия договор.
Адвокатът на г-жа Йонасон заяви в изявление за Би Би Си, че нейната клиентка "се стреми да потърси отговорност от Вин Дизел и тези, които са допуснали и прикрили сексуалното му посегателство за техните възмутителни действия".
22.12.2023, 11:45 часа
286 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha