Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията

Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията Гръцките домакинства ограничават разходите си за празниците заради инфлацията. Въпреки това се провеждат масови благотворителни кампании с участието на общини, частни фирми и църквата.
Проучване на Съюза на потребителите показва, че 84% от гърците са затруднени за покриване на разходите си по-празниците,а 89% търсят стоки с по-ниски цени. Повечето средство от семейния бюджет 33% от гърците отделя за храна по празниците, като  се ограничават в купуване на подаръци.
В същото време гърците масово участват в благотворителни акции в помощ на социално слаби семейства. Много средства отделят общините, компании предоставят безплатно храни за пенсионери. Църквата и тази година се явява голям дарител, като дава пари и храни за бедни. От проведените коледни базари училища също участват в благотворителна акция.
Днес Министерството на транспорта съобщава, че цените на билетите за градския и междуградския транспорт се увеличават с 9%,но на същата цена остават абонаментните карти.
23.12.2023, 14:13 часа
493 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha