Берковица се потопи в атмосферата на традицията за Бъдни вечер и Коледа /снимки/

Берковица се потопи в атмосферата на традицията за Бъдни вечер и Коледа /снимки/ Жители и гости на Берковица се потопиха в атмосферата на народната традиция за Бъдни вечер и Коледа, съобщиха от местната администрация. 
Празникът започна с изпълнения на талантливите Аделина Вачева и Божия Генова, които поздравиха присъстващите с песните „Събрали се моми“ и „Проводи ме мама“.
Танцова школа „Берковска китка“ с ръководител г-жа Елена Иванова пресъздаде обичая за Бъдни вечер, когато цялото семейство се събира с много надежди, а здравето, късметът и плодородието да влязат и в тяхната къща.
Този красив празник оживя в Берковица с топлината на огнището, с пъстротата на шарените черги и носии, с аромата на вкусните постни гозби и с очакването веселите коледари да потропат на вратата. Всички с умиление наблюдаваха прекрасната българска традиция, зареждаща с топлота, човечност и надежда.
Празничната програма на Община Берковица включваше изложба и дегустация на вкусни традиционни ястия на трапезата. Малки и големи получиха и коледни пакети от ръководството на общината.
24.12.2023, 14:43 часа
534 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha