Освободиха четирима от задържаните моряци от кораба "Верила"

Освободиха четирима от задържаните моряци от кораба "Верила" Четирима от задържаните моряци във връзка с кокаина, намерен на кораба "Верила", вчера бяха освободени и са върнати обратно на борда. Към тях няма повдигнати обвинения.
Двама от общо шестимата задържани остават в ареста. Разследването във връзка с голямото количество наркотици продължава.
Двамата, които остават ареста, са Камен Петков (35 г.) и Никола Йорданов Пенчев (32 г.) и застават пред съда по случая със задържания кораб "Верила", съобщава ирландският Irish Times. Плавателният съд е преминал през шест стандартни инспекции, преди митничарите да открият големия товар от кокаин на борда му.
Друго ирландско издание - Irish Sun - цитира източници от разследването, според които е много вероятно да става въпрос за корупция в средите на пристанищните власти. Постоянното движение на кораба между Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите власти. Разследващите търсят и връзката с ирландски престъпни кланове на територията на Канада.
Освободените днес четирима моряци са върнати обратно на борда на кораба. Ирландските власти са прекратили претърсването на плавателния съд за празниците.
По-рано вчера от МВР заявиха, че трима от задържаните общо 6 български моряци са криминално проявени. Оттам уточниха, че регистрациите са им за кражби и унищожаване на имущество, но не са осъждани.
25.12.2023, 14:26 часа
384 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha