През ноември: Най-много нарушения в Монтанско са за превишаване на скоростта

През ноември: Най-много нарушения в Монтанско са за превишаване на скоростта Около 60 пътно-транспортни произшествия са регистрирани в област Монтана през месец ноември, научи BulNews. 
От тях 18 тежки, с 23-ма ранени граждани. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 15 повече, а ранените с 9 повече. Добрата новина, е че през ноември на тази и миналата година няма жертви на пътя, уточняват от пресслужбата на полицията в Монтана. 
През миналия месец униформените са установили 2 175 нарушения на Закона за движение по пътищата. Най-много са за превишаване на скоростта, като са съставени 1 184 електронни фиша. Над 165 водачи са санкционирани за неспазване на предимство, знаци и сигнали, а 162-ма за неправилно спиране и паркиране. 
През ноември по пътищата в област Монтана са заловени 10 водачи, употребили алкохол, 7 неправоспособни и един шофирал под въздействието на наркотични вещества. При контрола на пътя са глобени 8 водачи за ползване на мобилен телефон по време на управление. За осигуряване безопасността на движение по пътищата са проведени 16 специализирани полицейски операции и 6 по метода "Широкобхватен контрол", допълват от полицията.
26.12.2023, 17:00 часа
624 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha