10 загинали и 57 ранени във верижна катастрофа в Турция

10 загинали и 57 ранени във верижна катастрофа в Турция Десет души загинаха, а 57 са ранени при верижна катастрофа в северозападния турски окръг Сакария, съобщи Анадолската агенция.
В катастрофата на магистрала "Северна Мармара" в посока Истанбул, са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион. Причините за пътнотранспортния инцидент не са известни засега.
На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.
Валията на Сакария Яшар Карадениз каза, че по предварителна информация 10 души са загинали, а 57 са ранени при катастрофата, като седем от тях сериозно. Част от тях са настанени в болница.
Работата по отстраняване от пътя на автомобилите, участвали в катастрофата, продължава. Движението по магистралата в посока Истанбул е спряно. Прокуратурата на окръг Сакария е започнала разследване на катастрофата.
Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че за разследването са назначени трима прокурори, които работят под ръководството на заместник-главния прокурор.
28.12.2023, 10:31 часа
287 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha