Вижте как да предпазите дома си от кражби по празниците

Вижте как да предпазите дома си от кражби по празниците Мнозина тръгват на път извън града, за да посрещнат новата година, връщат се по родните места или отиват на почивка. Често в това време се мобилизират и крадците. 
Според Милен Гайдарджиев от "Криминална полиция" в МВР напускането на дома за празниците не бива да се оповестява пред широк кръг от хора.
"Да проверяват и заключват входните и балконските врати, както и прозорците на по-ниските етажи. Добре е в блоковете да има контролиран достъп и видеонаблюдение. Съседите могат да наглеждат имота ни и ако видят съмнителни лица, да изискат информация от тях. Осветлението може да остане включено в някои стаи", препоръча той.
По думите му след набелязване на обект за проникване, крадците го проучват. "Обирите се извършват през деня и през нощта. Домовите кражби основно са с подправен ключ, а не с взлом. Препоръчвам да не качвате снимки и да не се тагвате от далечни дестинации, за да не се буди подозрение, че ви няма у дома. През коледните празници нямахме взломни кражби", посочи Гайдарджиев.
29.12.2023, 11:09 часа
323 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha