По европейски програми в област Монтана през 2023 г. са отпуснати 53.4 млн. лв.

По европейски програми в област Монтана през 2023 г. са отпуснати 53.4 млн. лв. По проекти на общини и фирми от област Монтана през тази година от фондовете на Европейския съюз безвъзмездно са отпуснати 53.4 милиона лева, съобщиха от Областния информационен център в града, цитирани от БТА.
С бенефициенти от Монтанско са подписани 120 договора. Най-много от договорите са в община Монтана – 38 броя, община Лом има 21 договора, община Берковица 20 договора, Вършец – 8 договора и т.н.
Община Монтана има одобрени проекти за 18,7 милиона лева. Община Лом е спечелила проекти за 15,6 милиона лева, община Берковица – за 9,4 милиона лева, община Вършец – за 10,7 милиона лева и т.н. Проекти с финансиране от фондовете на ЕС реализират и останалите общини от област Монтана.
В община Монтана се изпълняват проекти за по-чиста околна среда, за ремонти на улици, пътища и инфраструктура, в останалите общини – проекти за ремонти на пътища и инфраструктура, за изграждане на мандри, ферми за животни и развъдници за риба, за модернизация на фирми и стопанства, за укрепване на общинския капацитет, за подпомагане на възрастни и болни хора в домовете и т.н.  
От Областния информационен център в Монтана допълват, че през годината са постъпили около 350 въпроса от общини, териториални структури, неправителствени организации, фирми, граждани и медии. Най-много от тях са се интересували от възможностите за финансиране, свързани с енергийната ефективност.
29.12.2023, 14:14 часа
266 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha