Одобриха 8 блока за саниране във Враца

Одобриха 8 блока за саниране във Враца Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри 8 проекта за саниране на жилищни сгради във Враца. Осигуреното финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост на блоковете в града е в размер на близо 17 млн. лв.
Очаква се през януари 2024 година да стартира подписването на договорите за предоставяне на средствата, като след това ще се обявят процедурите за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности.
В края на май местната администрация подаде 19 проекта за саниране на многофамилни жилищни сгради, като след оценка от регионалното министерство, 11 от жилищните сгради, предложени за внедряване на енергийни мерки, са включени в резервния списък и биха могли да получат финансиране при наличие на финансови средства по програмата.
Одобрените за саниране жилищни сгради във Враца са: блокове 51, 68 и 70 в ж.к. „Сениче"; блокове 41 и 140 в ж.к. „Дъбника"; големи жилищни сгради на ул. „Найден Геров" №10, на ул. „И. Кръстеняков" №14 и на ул. „Ген. Леонов" №94.
01.01.2024, 15:08 часа
1579 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha