Измериха -43° в Швеция, българин разказа как се живее при екстремни температури

Измериха -43° в Швеция, българин разказа как се живее при екстремни температури Рекордни минусови температури бяха отчетени в Швеция през изминалите дни, а вчера термометрите на места стигнаха до минус 43,6 градуса. Над 1000 шофьори бяха блокирани в южната част на страната заради обилни снеговалежи.
Повече за обстановката в Скандинавието разказа Селим Селимов – 23-годишен българин, който от няколко месеца живее в Швеция. Той показа и снимка, на която се вижда как миглите му са замръзнали насред студа навън.
„Бях навън не повече от 10 минути, преди миглите ми да замръзнат. Наложи ми се да отида до магазина. Навън не може да се стои повече от 5-10 минути, колкото и добре да сте облечени”, сподели той.
В момента на снимката градусите са били около минус 40, а според синоптиците са се усещали като -45.
„Дишането става доста тежко, но няма толкова голяма разлика на -20, -30 или -40, почти едно и също е. Правилните дрехи за правилното време. Тук се обличаме топло и тялото не е такъв проблем, колкото са лицето и пръстите. Дори с ръкавици пръстите замръзват и след известно време започват и болки”, изтъкна още Селимов.
05.01.2024, 10:17 часа
442 1
Коментари

Е па да ви разкажа

06.01.2024, 12:02 часа
Е па кво да ви кажа, ако не са шведските тройки загиваме, ама сега с новите ценности стана един маж с двама джендъре и не е много гот.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha