Порои причиниха наводнения във Великобритания

Порои причиниха наводнения във Великобритания

След проливните дъждове големи реки във Великобритания излязоха от коритата си, като правителството издаде над 300 предупреждения за наводнения. До момента около 1000 жилища са претърпели щети. Имаше сериозни нарушения в пътническите превози, предаде "Ройтерс".
След поредицата от бури през последните седмици, започналите вчера продължителни валежи паднаха върху напоена почва и бързо предизвикаха излизане от коритата на вече повишилите своите нива реки и водни пътища в Англия и Уелс. 
През последните дни дъждовете предизвикаха наводнения и в други части на Европа. Нивото на река Трент в Централна Англия се повиши, което накара местните власти да обявят извънредно положение.
Противопожарната служба в Лондон съобщи, че късно снощи се е наложило да изведе около 50 души на безопасно място, след като канал в източната част на британската столица е прелял.
Железопътната компания "Грейт Уестърн Рейлуей" съобщи, че нейните влакове в три части в южната част на Великобритания са спрени. Пътищата в най-засегнатите райони също са затворени.
Метеоролозите прогнозират днес да паднат още дъждове, макар и не със същата интензивност, а след това да настъпи по-сухо време.

05.01.2024, 16:21 часа
428 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha