Експерт: Ако ТОЛ камерите започнат да засичат скорост, могат да известяват за нарушение в реално време

Експерт: Ако ТОЛ камерите започнат да засичат скорост, могат да известяват за нарушение в реално време Ако тол системата бъде преработена и камерите започнат да засичат скорост, могат да известяват за нарушение в реално време, след което полицейски патрул да спре нарушителя. Това каза в студиото на „Здравей, България” пътният експерт и бивш началник на "Пътна полиция" в София Тенчо Тенев.
Той коментира и случая, в който Мис силикон публикува видео, в което се вижда как жена шофира с 256 км/ч. По думите му, ако колата е нейна, тя трябва да понесе отговорност за нарушението, въпреки че лицето ѝ не се вижда в клипа. „Ако не е карала тя, трябва да каже кой е бил”, допълни Тенев.
Според бившия шеф на столичната „Пътна полиция” колегите му познават закона, но не го прилагат. Коментарът идва след твърдението на адвокат Силвия Петкова, че, е възможно нарушителите на пътя да бъдат санкционирани с ефективни присъди по Наказателния кодекс. „По-трудно е доказването и трябва да пише малко повече и да има свидетели”, каза още Тенчо Тенев. По думите му много бързо може да бъде прокаран закон за пътното хулиганство, а той самият имал изготвен такъв проект.
10.01.2024, 11:53 часа
385 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha