Всеки четвърти ползва бързи кредити

Всеки четвърти ползва бързи кредити С 8 пункта се е увеличил делът на хората у нас, ползващи услугата "бърз кредит” - от 15 процента през 2022 г. до 23 процента през 2023 г., показва национално представително проучване на агенция "Кантар".
Анализът на "Кантар" показва, че "бързите кредити" се асоциират най-вече с възможността да се вземат средства при нужда, което става лесно и без усложнения. Очакванията на потребителите са небанковите финансови институции да са коректни с клиентите си, да предлагат прозрачни условия и да предоставят конкурентни финансови продукти, е извод в допитването, което е проведено през август миналата година сред 807 души над 18 години.
Паралелно проучване на агенция “Тренд”, цитирано в съобщението, показва, че 82 процента от потребителите на бързи кредити са използвали до три кредита, като една трета са се ограничили само до един. Допитването е по поръчка на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК). Според данните 25 процента от българите са ползвали бърз кредит основно за техника, ремонт и почивка. Бързината е най-значимото предимство на бързите кредити според 83 процента от използвалите услугата, а на второ място се посочва удобството - 49 процента.
От компания за кредити съобщават още, че в първата работна седмица на новата година са получили петмилионното си искане за паричен заем. Според техен анализ средната продължителност на кредита в компанията е шест месеца. 
10.01.2024, 16:30 часа
409 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha