АПИ потвърди новината на BulNews: Е-79 между Мездра и Ребърково остава затворен до 15 февруари

АПИ потвърди новината на BulNews: Е-79 между Мездра и Ребърково остава затворен до 15 февруари АПИ най-накрая обяви официално поредното отлагане на пускането в експлоатация на международен път Е-79 между Мездра и Ребърково. Близо две седмици след като агенция BulNews публикува информацията, че трасето няма да бъде отворено в срок, пътната агенция бе принудена да признае за забавянето. Както аудиторията на най-четената медия в Северозапада вече знае, новата дата е 15 февруари. 
Това е поредна промяна в първоначално заложения план за пускането на натоварения участък от международния път. Той беше затворен през юни с обещанието движението по него да бъде възстановено до 10 декември. След това срокът беше удължен до средата на януари. Още в края на миналата година обаче АПИ тихомълком измести датата, уведомявайки МВР, но без да направи информацията публично достояние. С изтичането на времето агенцията бе принудена да обяви публично провала си и да измести чакания ден с още месец. Хората обаче вече избягват да вярват на обещания и се съмняват и този срок да бъде спазен.
„Продължаването на срока на временната организация за безопасност на движението е поради непредвидени обстоятелства, възникнали по време на строителните работи - необходимост от извършване на археологически проучвания в части от трасето, изготвянето и одобрението на нов парцеларен план в зоната на инженерните мрежи и пътните възли. Това се налага заради преработването им като пътни възли на две нива, за да се повиши безопасността на движение по бъдещото трасе“, оправдават се от АПИ.
Пълното затваряне на отсечката е необходимо, тъй като платното в посока Видин, в участъка между 161-ви и 172-ри км, се изгражда в непосредствена близост до съществуващия път I-1, а платното в посока София в по-голямата си част е върху съществуващото трасе на първокласния път. За изпълнението на всички планирани дейности по проекта се извършват и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни дейности. Безопасното им извършване изисква пълно затваряне на участъка, като по този начин се избягват сериозни опасности и предпоставки за пътно-транспортни произшествия, пишат още от пътната агенция
„Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите и на гражданите, през чиито населени места ще преминава трафикът, за причиненото неудобство“, се казва в официалното съобщение.
Неудобство обаче е доста меко казано. Пътуващите от и към столицата ежедневно са принудени да минават по опасните и разбити обходни маршрути. Особено в зимните месеци, планинските пътища крият заплахи за живота и здравето на шофьорите. Бизнесът пък търпи огромни финансови загуби вследствие на увеличените разходи за горива, както и удълженото време за пътуване.  
 
10.01.2024, 16:54 часа
10403 1
Коментари

бачи

11.01.2024, 07:13 часа
Тиа на връзано куче леб не моа дадът нещастници дано са задавите с тиа пари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha