Доблестна постъпка! Деца от Видинско намериха солидна сума пари и я върнаха на собственика

Доблестна постъпка! Деца от Видинско намериха солидна сума пари и я върнаха на собственика Деца от Видинско върнаха загубени телефон, пари и документи на собственичката им, научи агенция BulNews.
Случката е от първите дни на новата година. Двама братя - Марин и Георги Маринови от село Дреновец, намерили телефон, значителна сума пари и лични документи. Момчетата споделили със своята майка и без колебание няколко часа по-късно вещите били предадени на собственика им - тяхна съселянка. 
Братята са ученици в Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в село Дреновец. Ръководството на школото похвали постъпката на своите възпитаници. За благородната проява учениците получиха грамоти и предметни награди от училището.
"Тяхната постъпка е пример за подражание", каза директорът на учебното заведение Бойка Александрова.
Регионалното управление на образованието във Видин поздрави двамата братя на своята интернет страница.
„Децата на България, като всички деца по света, носят радост, светлина и надежда. Те са като слънчевите лъчи, те са нашето утре. За тях - децата, трябва да направим всичко по силите си, за да бъдат успешни, достойни и щастливи, за да можем да се гордеем с тях! Почит и чест за Марин и Георги Маринови, ученици от 2-ри и 5-и клас, за доблестната им постъпка“ се казва в поздравлението на РУО. 
11.01.2024, 14:49 часа
360 1
Коментари

За такава постъпка

14.01.2024, 18:21 часа
= браво на децата , браво ! Здраве и живот на тях ! Добри да са винаги ,защото е трудно и вредно днес да си такъв ! Всичката пастмина от убийци , крадци и насилници са пазени малцинственно от ЕС -проклетията на сегашния ни живот ! Дните са преброени.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha