Махмурлукът минава до вечерта

Махмурлукът минава до вечерта Учени уверяват, че обикновено махмурлукът притеснява само на сутринта и трябва да изчезне до вечерта. Ако страдате повече от един ден, най-вероятно има определени причини за това.
“Алкохолът има диуретичен ефект, който причинява дехидратация”, обяснява д-р Винсент Педре пред American Women's Health. Затова трябва да пиете повече вода не само след, но и по време на партита - чаша вода на всяка порция алкохол.
Също така е много вероятно да сте пили на гладно. Факт е, че алкохолът дразни стомашната лигавица, което може да причини гадене и болки в корема. Пиенето влияе и върху нивата на кръвната захар. “Алкохолът е калорийна бомба и може да повиши нивата на инсулин, които след това рязко спадат”, казва д-р Чон Кокс. Ако стомахът ви е празен по време на пиене на алкохол, тези скокове ще бъдат по-големи. Не пропускайте да хапнете обилно преди партито.
При жените продължителният махмурлук може да е свързан с менструацията. Тъй като тялото вече е подложено на стрес, дехидратацията от алкохола само влошава това състояние. То поражда чувство на изтощение и безсилие, което не изчезва няколко дни.
Друга причина за продължителния махмурлук е лошият сън. Рядко се наспиваме след бурна нощ, но добрата почивка е необходима за възстановяване на тялото. Алкохолът сам по себе си не насърчава дълбокия сън. Затова внимавайте за количеството му - то до голяма степен определя колко бързо ще се възстановите от махмурлука на следващия ден.
12.01.2024, 14:51 часа
325 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha