Продължава възстановяването на опожарения храм във Вършец

Продължава възстановяването на опожарения храм във Вършец Коледарите от вършечкия квартал "Заножене" направиха дарение на храм "Възнесение Господне".  Със средства на стойност 101.00 лв. те подпомогнаха възстановяването на църквата в квартала, която пострада от пожар, разразил се през април миналата година. Парите са събрани от коледуването на групата през отминалите празнични дни. Средствата са внесени в банковата сметка, открита от Църковното настоятелство към храма в кв. "Заножене".
"Ето как коледарите тук прогонват злото, не с езически похвати, а с добротворство в името на Бога! Поднасяме им нашата институционална и човешка благодарност! Те превърнаха посетените от тях домове в част от Божия дом - храма, където е благодатта на Божия Светий Дух! През 2024г. храма в кв. "Заножене" ще възкръсне за нов живот!" – коментира архимандрит Антим.
При пожара 150-годишната църква пострада сериозно - унищожен е покривът и вътрешното обзавеждане. В разчистването и набирането на средства се включиха много хора. Община Вършец осигури работен проект за възстановяването на храма, който вече е минал всички съгласувателни процедури.
До момента са събрани над 30 000 лв. от дарения. Толкова ще даде и Видинската митрополия от собствените си средства. С тази сума ще се покрие храмът. Общинският съветник и собственик на дървопреработващо предприятие Вътко Маринов е поел ангажимента да дари необходимия дървения материал за покривната конструкция. Общата стойност за възстановяване на храма "Възнесение Господне" след пожара е 190 883 лв.
13.01.2024, 16:09 часа
634 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha