Ново видео! Вижте докъде стигна строежът на скоростния път между Мездра и Ребърково

Ново видео! Вижте докъде стигна строежът на скоростния път между Мездра и Ребърково Ново видео показва напредъка по строежа на скоростния път Видин-Ботевград, в участъка от Мездра до Ребърково. След поредното отлагане на пускането в експлоатация на ключовата отсечка, ентусиаст е прелетял с дрон над трасето. 
На кадрите се вижда, че има известен напредък от последните разпространени записи. Част от скалите вече са разрушени, обещаното уширяване на пътя, за да стане той четирилентов, на повечето места вече е направено. По пътния възел при село Ребърково също се работи усилено.
Има обаче един участък, който е далеч от завършване. Той се намира около ВЕЦ „Калето“, след моста при Мездра и преди разклона за село Дърманци. Там се вижда огромна скала, която все още не е разрушена и тепърва предстоят взривни дейности. Преди това да стане, няма как да се разшири пътното платно (виж в галерията).
Веднага след това има друг участък, работата по който все още не е започнала. Там в момента текат археологически проучвания и по тази причина си стоят само старите две ленти на шосето, разширяването не е започнало. 
Посочените места дават основания да предположим, че обявената дата 15 февруари не е реалистична и срокът отново ще бъде удължен. 
Показан е и друг участък, който обаче все още е в начален етап. Той е с дължина 13.3 км и следва съществуващия път, но покрай селата Люти дол и Типченица минава по нова следа. 
Показани са тръбите на два тунела, които се предвижда да бъдат изградени при обхода на Люти дол. Те ще бъдат с дължини 490 и 340 метра. По трасето ще бъдат изградени и ремонтирани редица съоръжения - над ж. п. линията Мездра - София, мостове над река Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел между село Новачене и Лютидол.
По първоначален проект пресичанията на републиканските и общинските пътища трябваше да се осъществява чрез кръгови кръстовища "Мездра", "Дърманци", "Ребърково", "Люти дол", "Скравена" и "Ботевград". Проектът обаче бе преработен и те трябва да станат пътни възли на две нива.
Все още има участъци по трасето, по които още не е започнала работа и ще бъдат необходими най-малко две години, за да бъде отворена тази част от пътя.

15.01.2024, 16:03 часа
11348 4
Коментари

До Врачанина

15.01.2024, 17:19 часа
Баце, тоя път НЯМА ДА БЪДЕ ПУСНАТ ДО ВЕЛИКДЕН!!!! Помнете хубаво какво ви казвам. Тия дето строят от Мездра към Ботевград са малоумни абдале и вместо да работят си барат макарите. Всички по-ранни дати от Великден са лъжа, за да не мрънкяте!!! Това е!

izb

15.01.2024, 17:09 часа
Докога ще лъжете. Свършете си работата, а не да търсите оправдания. Писна ни да си трошим колите и да ви слушаме жалките обещания.

баце от бакя

15.01.2024, 16:37 часа
Тоя път стана като хемус,за сега не му се вижда края.А като го открият вече ще е за ремонт.

ВРАЧАНИН

15.01.2024, 16:34 часа
Утре, след срещата с регионалния министър и огледа на трасето, кмета ще ни осветли с подробностите по "отварянето на пътя" на 15.02.2024г.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha