Хутите разширавят обхвата на нападенията си

Хутите разширавят обхвата на нападенията си Хутите разширяват обхвата на целите си, включвайки американски и британски кораби.
Вчера йеменските бунтовници поразиха с противокорабна балистична ракета американски кораб за превозване на насипни товари - плавателният съд претърпя ограничени щети и продължи по маршрута си, без някой да пострада.
По-рано американската армия потвърди, че е свалена крилата ракета, насочена към американски ескадрен миноносец, действащ в южната част на Червено море.
Подкрепяните от Иран хути нападат търговски кораби, за които твърдят, че са свързани с Израел или пътуват към израелски пристанища в знак на солидарност с палестинците и движението Хамас във войната в Ивицата Газа. В отговор САЩ и Великобритания нанесоха десетки въздушни и морски удари по обекти на хутите в Йемен.
"Йеменските въоръжени сили разглеждат американските и британските бойни бораби и плавателни съдове, участващи в агресията срещу нашата страна, като вражески цели. Хутите потвърждават, че отговорът спрямо американските и британските атаки е неизбежен и всяка нова агресия няма да остане безнаказана", каза Яхия Сариа, военен говорител на хутите.
16.01.2024, 10:35 часа
270 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha