Вижте какво ще обсъждат общинските съветници в Монтана на предстоящата сесия

Вижте какво ще обсъждат общинските съветници в Монтана на предстоящата сесия Общо 12 точки включва дневният ред на заседанието на Общински съвет – Монтана. То ще се проведе на 18 януари от 14 ч. в Младежкия дом.
Сесията ще започне с гласуване на увеличението на щатните длъжности на услугата „Асистентска подкрепа“, която е разкрита към Домашен социален патронаж – Монтана. Тази делегирана от държавата дейност е с капацитет 157 потребители. Добавянето на още двама социални работници ще гарантира изпълнението на нормативните изисквания и критериите за качество на специализираната услуга.
Съветниците ще приемат и Годишен отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление в община Монтана за 2023 година, както и Годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Монтана през 2024 г. Очаква се те да одобрят и предложението Община Монтана да сключи споразумение за партньорство с Агенцията за социално подпомагане във връзка с проект по Операция „Повишаване на капацитета на служителите на Агенцията за социално подпомагане във връзка с модернизиране на системите за социална закрила” – Компонент 1, за надграждане на дейностите по управление и предоставяне на услугата „Приемна грижа“ на областно и национално ниво по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027.
На сесията ще се гласува и списъкът на застроените имоти – публична общинска собственост, които подлежат на задължително застраховане съгласно Закона за общинската собственост. Очаква се Общинският съвет да даде съгласие и за отдаване под наем без търг или конкурс на кабинет на лекар, извършващ първична извънболнична медицинска помощ в село Долна Рикса.
На сесията ще се определят общинските пасища и ливади за общо и индивидуално ползване през стопанската 2024/2025 година в землищата на 20 села и на град Монтана и ползването на земеделските земи за срок от 6 стопански години. Ще бъдат гласувани правила за ползване и ще бъде регламентирана годишната наемна цена на пасища и ливади от общинския поземлен фонд въз основа на изготвена експертна оценка от независим оценител. Ще се приеме и годишен план за паша в община Монтана.
Останалите докладни записки, включени в дневния ред на сесията, се отнасят до управление на общинската собственост.
16.01.2024, 12:53 часа
278 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha