Съдът във Враца остави в ареста 4-мата, стреляли по шофьор и направили опит за грабеж до Оходен

Съдът във Враца остави в ареста 4-мата, стреляли по шофьор и направили опит за грабеж до Оходен Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите М. М., Д. Д., С. И. и Т. Х., и четиримата от населени места в община Дулово. Четиримата са привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 12 януари т. г. около 3.50 ч. в землището на Оходен е направен опит да бъдат отнети чужди движими вещи от владението на турския гражданин Т. Ч., управлявал товарен автомобил „Мерцедес“, без негово съгласие, с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като за това е употребена сила (произведени са изстрели от въздушно оръжие и е счупено странично стъкло на товарния автомобил) и опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини.

Екшън във Врачанско! Закопчаха четирима, стреляли по шофьор и направили опит за грабеж

За престъплението, за което четиримата са привлечени, като обвиняеми, в закона се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 
Съдът прие, че са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за вземането на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.
Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.
17.01.2024, 09:18 часа
1327 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha