Заради снега и поледиците: Ограничават движението на камиони над 12 тона във Врачанско

Заради снега и поледиците: Ограничават движението на камиони над 12 тона във Врачанско Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, апелират от Агенция "Пътна инфраструктура".
Водачите трябва да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. 
Днес и утре /20 и 21 януари/ се ограничава движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца. Времената забрана за преминаване се въвежда заради очакваните интензивни валежи от сняг, снегонавявания и поледици. 
Тежкотоварните автомобили ще могат да преминават по път II-15 Враца - Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен - Бяла Слатина - Борован, за които временното ограничение не важи. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги. 
Ограничението се отнася и за състави с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Забраната не важи за автобуси.
20.01.2024, 08:34 часа
1642 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha