Тържествено отбелязаха Бабинден в МБАЛ-Бяла Слатина /снимки/

Тържествено отбелязаха Бабинден в МБАЛ-Бяла Слатина /снимки/ В АГ отделението на МБАЛ-Бяла Слатина тържествено беше отбелязан Бабинден- Денят на родилната помощ. 
Събитието уважиха с присъствието си народният представител- Красен Кръстев, кметът на Община Бяла Слатина- инж. Иво Цветков, зам. кметът Боряна Петкова и д-р Светлана Тодорова - управител на болничното заведение. 
Гостите засвидетелстваха своето искрено и дълбоко уважение към работещите в АГ – отделението, поднасяйки им поздравителен адрес, цветя и подаръци. 
В поздрава си към празнуващите лекари, акушерки и персонал, инж. Цветков изрази своята и на целия си екип благодарност и възхищение от неуморния труд, висок професионализъм и отговорност към високохуманната им мисия, с помощта на които даряват с живот и мигове на безгранична радост новородените и техните родители. Той се обърна към присъстващите с думите:
„Пожелавам на всички здраве, благополучие, енергия и увереност, свежи сили и по-спокойни бъдни дни, за да ни носите с гордост неповторимите мигове на щастие , в които приветстваме новия живот в Община Бяла Слатина“!
Завеждащ отделението- д- р Йордан Икономов, благодари на своите колеги за сплотеността на екипа в отделението и отдадеността, с която неговите колеги вършат ежедневните си дейности и които са в основата на добре свършената работа.
По стар български обичай, най- възрастната акушерка изпълни ритуала „поливане“ , с наричане за повече и здрави бебета през новата 2024 година. 196 са родените през изминалата 2023 година бебета в МБАЛ Бяла Слатина, като 35 са появилите се на бял свят посредством цезарово сечение.
Обновеното и ремонтирано отделение, както и отношението и грижите, които работещите в него лекари, акушерки и поддържащ персонал полагат за своите пациенти, са фактор, който прави АГО-то в Бяла Слатина предпочитано място за много бъдещи майки от населени места извън пределите на общината.  
21.01.2024, 14:11 часа
473 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha