Съдят Васил Божков за „спестените" над 500 млн. лв. от хазартни такси

Съдят Васил Божков за „спестените" над 500 млн. лв. от хазартни такси Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви днес като обвиняем в Националната следствена служба, за да получи материалите по разследването за нанесени над 500 млн. лв. щети от неплащането на такси от хазартна дейност.
Разследването, стартирало в началото на 2020 г., бе причина Божков да прекара повече от три години в Дубай, откъдето се завърна миналата година. 
Очаква се Божков да се яви пред следователите със своите адвокати. Бизнесменът е разследван за това, че със съдействието на ръководни представители на закритата Комисия по хазарт е ощетил държавния бюджет с повече от половин милиард лева, които негови компании, опериращи в хазарта, е трябвало да платят.
Освен Божков обвиняеми по делото са десет души, сред които и шефове на бившата комисия по хазарта. След предявяването на материалите по делото, което се очаква да отнеме поне един месец, Софийската градска прокуратура ще предаде на съд бизнесмена и неговите съучастници.
Напредък има и по другото разследване срещу Васил Божков – това за незаконните притежания и произход на културно-исторически ценности, казаха запознати. Водеща роля по това дело има „Европол". Божков отхвърля обвиненията и твърди, че колекцията му е законна.
В петък Васил Божков бе разпитван в Столичната полиция по разследването на убийството на Алексей Петров. Бизнесменът се прибра от Дубай няколко дни след покушението над бившата барета миналото лято. В понеделник главният секретар на МВР Живко Коцев каза, че за момента няма заподозрян за поръчител на убийството на Петров.
23.01.2024, 11:27 часа
581 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha