Добрата новина! Здравната комисия даде зелена светлина на КОЦ-Враца да закупи ЯМР, чака се гласуването на съветниците

Добрата новина! Здравната комисия даде зелена светлина на КОЦ-Враца да закупи ЯМР, чака се гласуването на съветниците Здравната комисия към общинския съвет на Враца снощи даде зелена светлина на предложението на КОЦ да закупи Ядрено-магнитен резонас, научи агенция BulNews.
Така се сложи край на близо петмесечното мотаене от страна на сенаторите на папката с документите, подготвена от шефа на Онкото д-р Григор Томов.
Сега е наред председателят на общинския съвет Владимир Христов, който трябва да го включи като допълнителна точна в дневния ред на сесията, която ще се проведе на 30-ти януари.
По този начин ще се позволи на единствения онкодиспансер в Северозападна България да придобие със собствени средства ЯМР, без да е необходима финансова подкрепа от общината. Важно уточнение е, че евентуалното закупуване на скъпата апаратура ще реши един голям проблем пред местното здравеопазване. На този етап във Врачанска област няма друг ЯМР и това създава сериозни проблеми пред лекарите, които са принудени да изпращат своите пациенти в Плевен или София.
По неофициална информация екипът на КОЦ има готовност бързо да обяви обществена поръчка за доставката на ЯМР веднага, след като мине гласуването н общинския съвет. Вече се чуват гласове, ако това не стане на следващата сесия в края на месеца, в началото на февруари да се свика извънреден съвет и този жизнено важен въпрос да бъде решен от народните избраници.
24.01.2024, 11:45 часа
1722 2
Коментари

врачанка

24.01.2024, 13:30 часа
Нали и МБАЛ ще имат ЯМР от април? Какво ще ги правят два?

Враца

24.01.2024, 12:06 часа
Чудесна новина. Изключително полезно за хората от Враца ще е ЯМР.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha