ВАС отхвърли и втората жалба на Гешев за това, че не е възстановен като прокурор

ВАС отхвърли и втората жалба на Гешев за това, че не е възстановен като прокурор Върховният административен съд отхвърли жалбата на Иван Гешев срещу отказа на Висшия съдебен съвет да го възстанови като прокурор след отстраняването му.
От ВАС обясняват, че искането е неоснователно. Върховните магистрати също така отхвърлят жалбата на бившия главен прокурор срещу решението на колегията, с което е прекратено производството по преназначаване му на длъжност „прокурор“ във Върховната касационна прокуратура.“ Това определение може да се обжалва в седемдневен срок. „Неоснователно е възражението на жалбоподателя за наличие на допуснато съществено нарушение на административно-производствените правила”, посочват съдиите.
Припомняме, че на 15 юни президентът Румен Радев подписа указ, с който освободи Иван Гешев от длъжността главен прокурор, след като на 12 юни Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува да го освободи предсрочно. Предложението на четирима членове на Прокурорската колегия беше направено заради изказване, което накърнява престижа на съдебната власт.
26.01.2024, 16:45 часа
407 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha