Похитител взе заложници в кафене в Германия, раниха го

Похитител взе заложници в кафене в Германия, раниха го Полицията в южния германски град Улм сложи край с изстрели на заложническа криза на централния катедрален площад в града, предаде ДПА.
Мъж взе снощи няколко души за заложници в кафене в оживения търговски район "Мюнстерплац", потвърди на местопроизшествието представител на прокуратурата.
Когато лицето се опитало да напусне търговското място заедно със заложник и да избяга, полицаите произвели няколко изстрела по него. Мъжът е ранен и е настанен за лечение в болница, заяви прокурорът.
Подбудите му засега са неизяснени. Всички заложници са невредими.
Според официално съобщение кризата възникнала към 18.45 ч. вчера.
Органите на реда затвориха централния площад "Мюнстерплац" и отцепиха периметъра около него заради операцията. Евакуирано беше кметството, а полицаите връщаха минувачите, които искаха да преминат през района.
"Избягвайте тази зона и стойте колкото се може по-далеч от нея", написа полицията в социалната мрежа "Екс".
Към 20.20 ч. въоръженият заподозрян напуснал сградата със заложник и се опитал да избяга.
Според разследващи само полицията е стреляла.
"Преценихме, че извършителят е въоръжен и че представлява сериозна опасност", заяви прокуратурата след края на кризата.
Говорител на органите на реда каза, че повече няма заплаха за обществеността.
По сведения на ДПА похитителят е тежко ранен. Предполага се, че той е военнослужещ от германските въоръжени сили, според източници от областта на сигурността. Носел е със себе си неуточнен брой късо-и дългоцевни оръжия, уточниха събеседниците на ДПА.
Разследването е поето от областното поделение на Федералната криминална полиция на Германия, тъй като такава е стандартната практика, когато има случай на употреба на оръжие от страна на органите на реда, поясни говорител в централата на полицията в Улм.
27.01.2024, 08:36 часа
268 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha