Голям е интересът към наемането на общински жилища във Враца

Голям е интересът към наемането на общински жилища във Враца През изминалата година Община Враца е продала на изрядни наематели 33 жилища, а наемната цена е 1.50 лева на квадратен метър, тъй като общото им състояние не е като това на свободния пазар. 
Интересът към наемането на въпросните апартаменти продължава да е голям, като се очаква тази година заради презонирането на града, стойността им да се повиши. Подобно повишаване на цените бе направено през 2022 година, когато бе повишен коефициентът от 2 на 3.5. Така едно общинско жилище тогава на фона на пазарните цени излизаше между 40 и 50% от пазарната цена на свободния пазар. В момента стойността на общинските жилища е около 50% от стойността на свободния пазар. 
Наблюденията на комисията, която се занимава с общинските жилища са, че наемателите им не са с много добри финансови възможности. Повечето от тях теглят кредит, като тенденцията е да става все по-трудно да ги купуват. Възможност да придобият общинско жилище се дава на наематели, ползвали го 10 години.
27.01.2024, 16:34 часа
3796 2
Коментари

V

28.01.2024, 11:38 часа
До кога потомците на бивши и настоящи общински съветници ще ползват и получават правомощия за покупката им? Много загрижена Комисия и родители! Дайте и да ги ремонтираме по програми, защото имало нужда? Смешници сме ние, че мълчим и позволяваме това!

абе ей

27.01.2024, 23:36 часа
колко построихте та да продавате
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha