Четирима души са екзекутирани от Иран заради връзки с разузнавателната агенция "Мосад"

Четирима души са екзекутирани от Иран заради връзки с разузнавателната агенция "Мосад" В понеделник, Иран екзекутира четири лица, които се предполага, че са асоциирани с операция на израелската разузнавателна агенция "Мосад". Това стана след като Върховният съд отхвърли техните апели, съобщават официалните ирански медии, цитирани от Ройтерс.
Четиримата са осъдени за незаконно влизане на иранска територия от кюрдския автономен регион в Ирак, за да извършат бомбен атентат в базирана в Исфахан фабрика, която произвежда оборудване за Министерството на отбраната на Иран. Операция, която трябвало да се проведе през лятото на 2022 г. от името на "Мосад" и била предотвратена от иранското разузнаване.
Иран и Израел враждуват от години, а в момента са в конфликт и заради ядрената програма на Иран. Израел обвинява Иран, че подкрепя атаки срещу страната, докато Техеран твърди, че от Израел са извършили редица убийства на ирански служители и учени. Израел нито потвърждава, нито отрича подобни действия.
29.01.2024, 09:54 часа
205 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha