Правосъдие! 4 години затвор за напушен шофьор, убил моторист в катастрофа във Враца /снимки/

Правосъдие! 4 години затвор за напушен шофьор, убил моторист в катастрофа във Враца /снимки/ Окръжен съд – Враца наложи 4  години затвор на И.Ц., признат за виновен в това, че шофирайки напушен е убил моторист в катастрофа във Враца. 
Трагичният инцидент е станал на 28 юли 2021 г. Обвиняемият управлявал лек автомобил "Фолксваген Пасат" по бул. „Европа“ в областния град. Наближавайки пътен възел с ул. „Христо Ботев“, водачът предприел изпреварване на мотопед и завой надясно. При тази маневра той не осигурил достатъчно странично разстояние между двете превозни средства. Последвал удар, вследствие на който водачът на мотопеда – 68-годишният И.Г., паднал на пътната настилка.
Повече от месец по-късно възрастният мъж е починал в болница в София.
За това престъпление постановената присъда е четири години „лишаване от свобода“, която подсъдимият да изтърпи при първоначален „общ режим“. Съдът лиши И. Ц. и от правото да управлява МПС за срок от четири години.  Подсъдимият ще трябва да заплати направените разноски в досъдебното и в съдебното производство. В това наказателно общ характер дело не бяха предявени граждански искове. 
Присъдата на Окръжен съд – Враца не е окончателна, а подлежи на обжалване и протестиране в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.
 
29.01.2024, 10:54 часа
3672 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha