На срещата с министър Богданов: Обсъдиха индуастриалното и икономическото развитие на Монтана /снимки/

На срещата с министър Богданов: Обсъдиха индуастриалното и икономическото развитие на Монтана /снимки/ Днес областният управител на Монтана Ивайло Антонов бе домакин на срещата на министъра на икономиката Богдан Богданов, депутати от 12 МИР, представители на община Монтана и областна администрация-Монтана.
Темата на срещата бе индустриалното и икономическо развитие в областта.
На срещата се изясниха въпроси, касаещи бъдещи инвестиционни проекти, както и проблемите за тяхното реализиране - изготвяне на инвестиционен портал, административен капацитет, кадри.
В своето изложение министър Богданов подчерта, че област Монтана, като местоположение, е облагодетелствана и може да бъде доста привлекателна за чужди инвеститори, защото Северозападът е определен с най-висок праг на държавна помощ / финансови ресурси/ – до 60%.
Изграждане на звена от представители на община и областна администрация, които да бъдат обучени за изработване на инвестиционни портали за област Монтана в помощ на евентуални инвеститори, както и представянето им пред обществеността е добра практика, която трябва да се случи в областта .
По въпроса за ремонт на язовир „Огоста“, Министър Богданов подчерта, че отпускане на средства за тази дейност е приоритет на държавата, независимо от намеренията на бъдещи инвеститори в региона. 
"Ще направим всичко възможно да отделим в спешен порядък необходимите средства за ремонт на стената, заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.
Той припомни, че през месец май изтичат разрешителните за ремонтни дейности и държавата трябва бързо да намери пари за ремонт на стената. Богданов увери, че това е приоритет и заяви, че иска да успокои местните хора, че ремонт ще бъде извършен. Той припомни, че в миналото са били отделени средства чрез Държавната консолидационна компания, но те са били изхарчени за друго. Настоящото правителство е подало сигнали до прокуратурата, но тя е отказала да образува дела. Министерството на икономиката и индустрията използва правото си да обжалва пред съда този отказ, обяви министър Богданов.
29.01.2024, 14:33 часа
591 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha