Купуват скъпа и модерна апаратура за Тубдиспансера и Онкото във Враца

Купуват скъпа и модерна апаратура за Тубдиспансера и Онкото във Враца С нова скъпа и модерна апаратура ще разполагат скоро Тубдиспансерът и Онкото във Враца, научи агенция BulNews.
В Общински съвет – Враца е постъпила докладна записка от управителя на „СБАЛПФЗ-Враца“ ЕООД д-р Костадин Шахов. С нея се иска съгласие за закупуване на автоматизирана система за идентификация и определяне на антибиотична чувствителност на микроорганизмите за нуждите на Микробиологичната лаборатория в лечебното заведение. Приблизителната стойност на системата е между 25 000 лв. и 30 000 лв. без ДДС, като средствата за закупуването ще бъдат изцяло от бюджета на търговското дружество. 
Общинските съветници гласуваха предложението, което беше под точка №3. То бе прието единодушно с 34 гласа „За“, без „Против“ и „Въздържал се“.
В общинския съвет е постъпила още една докладна записка. Тя е подадена от д-р Григор Томов, който е управител на „Комплексен онкологичен център - Враца“ ЕООД. С документа се иска съгласие за закупуване на ДМА – апарат ЯМР. Общата прогнозна стойност на апаратурата е 2 500 000 лв. без ДДС, или 3 000 000 лева с ДДС, като тя ще бъде закупена със собствени средства на дружеството. 
Това предложение също бе подкрепено единодушно – с 33 гласа „За“.
30.01.2024, 14:15 часа
2493 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha