Да отворим сърцата си! 6-годишно дете от Враца има нужда от нашата помощ

Да отворим сърцата си! 6-годишно дете от Враца има нужда от нашата помощ 6-годишно дете от Враца се бори с коварна болест и има нужда от помощ, научи агенция BulNews. 
Явор Георгиев е с рядкото заболяване Синдром на Колшутер-Тонц. Той се характеризира с нарушение на интелектуалното развитие, припадъци, цялостно забавяне на развитието, нисък ръст и др. 
Детето се нуждае от ежедневна рехабилитация и комплексна терапия, за да развие езиковите, когнитивни и невросензомоторни способности. 
С детето работят различни специалисти. Всеки понеделник Явор пътува до София за физиотерапия и посещение при логопед, a oт вторник до петък лечението му продължава и във Враца. 
Усилията вече дават резултат и благодарение на упоритата работа Явор вече може да ходи. Все още изпитва трудности с говора и по тази причина тръгването му в първи клас ще бъде отложено. 
Сумата за различните процедури обаче вече е непосилна за семейството на детето. По тази причина бащата на Явор – Евгени Георгиев, е разкрил дарителска сметка за събиране на средства. 
С каузата се ангажирал и кмета на врачанското село Лиляче, където са корените на Явор. На празника Трифон Зарезан в населеното място ще бъде подреден кулинарен благотворителен базар, като събраните средства от него ще отидат за лечението на Явор. 
На много места в населеното място и във Враца са поставени кутии за дарения. Средства могат да бъдат преведени и на следната банкова сметка:
Обединена Българска Банка АД
IBAN: BG42 UBBS 8002 1053 7865 50
Явор Евгениев Георгиев
 
01.02.2024, 09:27 часа
2431 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha