В Белоградчик обсъждат подобряване на транспортната свързаност на Северозапада

В Белоградчик обсъждат подобряване на транспортната свързаност на Северозапада На 7 февруари от 11:30 ч. в Младежкия дом на Белоградчик ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на западните покрайнини на Северозападен регион за планиране от ниво 2“. Срещата се организира от Областния информационен център – Видин във връзка с текуща процедура за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".
В разработването на концепцията АПИ участва с предложения за основен ремонт на участъци от третокласната пътна мрежа в региона. С успешното реализиране на проектите ще се подобрят транспортните връзки между населените места и условията за туризъм. Проектите предвиждат ремонт на близо 23 км републикански пътища на територията на община Белоградчик. Те са предложени за финансиране по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 и ако бъдат одобрени със средства от европейските фондове ще бъдат ремонтирани близо 9 км от път III-1401 Вещица – Белоградчик, на територията на селата Вещица и Дъбравка и Белоградчик, и около 9 км от път III-1102 Кладоруб – Салаш, които са в землищата на селата Вещица, Върба и Кладоруб. Ще бъдат доизградени и последните 5 км от път III-1102 в участъка от Салаш до границата с Република Сърбия.
Освен пътните проекти на АПИ, концепцията включа още облагородяване и социализиране на района около пещера „Магура“ и прохода „Кадъ Боаз“. Тези проекти ще се разработват и изпълняват от община Белоградчик. Крайната цел е развитието на туризма и подобряване на достъпа до културните забележителности на територията на областта.
Линк към презентация на концепция „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на западните покрайнини на северозападен регион за планиране от ниво 2“ вижте тук.  
Можете да гласувате в онлайн анкета за концепция „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на западните покрайнини на северозападен регион за планиране от ниво2“ тук
Всяко заинтересовано лице или страна, може да направи препоръки или възражения, които да изпрати на електронната поща на ОИЦ-Видин/Звено за публични консултации към РСР на СЗР, но не по-късно от три дни след общественото обсъждане: [email protected].
01.02.2024, 16:53 часа
576 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha