Носталгия към соца! Календари на кмета на Бели Извор Кирил Илиев с лика на Тодор Живков са хит в цялата страна /снимки/

Носталгия към соца! Календари на кмета на Бели Извор Кирил Илиев с лика на Тодор Живков са хит в цялата страна /снимки/ Календари с лика на бившия пръв и партиен ръководител Тодор Живков са хит у нас, научи агенция BulNews.
Те се правят всяка година от кмета на врачанското село Бели извор Кирил Илиев. 
Инициативата управникът реализира със собствени средства. За 11-а поредна година той печата календарите, които подарява на жителите на селцето, както и на приятели. Поради все по-осезаемото разделение в обществото между хората, подкрепящи Русия и проевропейски настроените, Илиев вече получава заявки и от непознати хора от цялата страна. 
Календарите се печатат в поне 400 екземпляра. Толкова са къщите в Бели извор, като жителите обикновено получават по един екземпляр, като подарък от кмета. Освен тях, хора от цялата страна сами се свързват с управника с молба да им изпрати календари. Наскоро вестник, насочен към по-възрастната аудитория, публикувал снимка на календара и след това заявките завалели. 
Понякога се налага допечатка от по 100-200 броя, които Илиев изпраща на желаещи. Негови близки в столицата също взимат цели купчини, които на свой ред раздават на приятели. 
Тази година календарът е със снимка от центъра на Бели извор, над която се откроява лика на Тато. Има и кадри от различни празници и прояви в селцето. Отдолу има разказ, написан лично от Кирил Илиев. Той представлява диалог на бай Тошо със св. Петър на небето и обръщение към сънародниците му, които обвинява, че са съсипали държавата. 
„Купувайте цветя и чакайте Путин на Дунав мост. До там я докарахте! Да чакате Русия пак да ни освобождава“, завършва въображаемият диалог на Тодор Живков с българите.  
Кирил Илиев е начело на Бели извор за четвърти пореден мандат. На последните избори той се яви като независим кандидат и завоюва завидната подкрепа на над 72% от жителите на селцето, което категорично доказва одобрението на местните към неговото управление. 
Той е известен с привързаността си към отминалия комунистически режим и симпатията си към руския президент Владимир Путин. Бели извор е единственото кметство у нас, пред което не е издигнат флага на Европейския съюз. Коридорите на сградата са окичени с проруски и социалистически послания, а кабинетът на управника е истинско светилище. Портретите на Тодор Живков и Владимир Путин са на централно място зад стола на кмета, президентът Румен Радев също гледа посетителите от стената. Дори кафето си Илиев пие от чаша с лика на Тато. 
Той е категоричен, че неговите убеждения се споделят от много хора и именно по тази причина календарите му са такъв хит вече 11-та поредна година. 
04.02.2024, 08:50 часа
5668 11
Коментари

Цеко с Кривака

05.02.2024, 10:50 часа
В къщи да си слага и Сталин и който си иска , но в обществена иснтитуция няма право !!! Поредния тъпак и крадец от соц време който си му е мъчно за ония " хубави времена "

до Тодор Живков

04.02.2024, 22:57 часа
А аз имам усещане,че си с много малка пишка около 68г.и мечтаеш за Тато.

Тодор Живков

04.02.2024, 19:34 часа
Имам усещането, че всички коментари са написани от някой с доста комплекси, малко интелектуален товар и много ниска завистлива душица. Нека да е жив и здрав и той. Браво на Кмета!

V

04.02.2024, 16:34 часа
ЗКПЧ на поделеление си остава такъв за цял живот! Винаги на него някой трябва да му бъде полезен.Големи приказки, без покритие!!!Много лесно е с чужда пита помен да се прави. Стига с тази показност г-н Кмете!

Киро

04.02.2024, 15:09 часа
си е малоумен. А ако разберат съселяните му от Бели извор, че прибра всички пари дадени от завода, ще го изгорят на клада от същите тези календари. Обикновен крадец от строителни войски от татово време, на който едната ръка е в г@за а другата в носа

Държавна измяна

04.02.2024, 11:56 часа
Незнам до колко е законно в българска административна сграда да слагаш чужди знамена и символи. Човеко трябва да бъде разследван за чуждестранен агент. Обича Путя, но дреме на държавна заплата и каквото капне от заводчето. То не е руско също.

! Нали беше от мВМРОто??

04.02.2024, 11:49 часа
Кирето е лизач. Комунист, ама обича капитала :) Спрете му еврата и ще даде задна. Само за портрета на Путлер трябва да бъде осъден и уволнен. Това е държавна сграда, а той държавен служител. Не е назначен от путлер. Заплатата му се плаща от нас!

04.02.2024, 10:20 часа
Този човек гради"успеха"си на арогантност,изключително скандалджийски подход и агресия!Парите от общината и спонсорите му се дават именно за това-за да спре агресията!С това държи и цялото село!Може би има верни последователи,но останалите са в страх

04.02.2024, 10:16 часа
Това е висша форма на безочие и наглост.Селото е подкрепено финансово от намиращото се на територията му циментов завод, който от 1997 е собственост на швейцарска фирма.Освен това, има вложени средства по Европрограми. Взимаш парите и псуваш донора!?

Ломския

04.02.2024, 10:14 часа
Всеки луд с номера си а някой с цяла програма.От когато Живков го нападна оня Килограмски никога не стъпи повече във Враца.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha