През последната година 10 деца от Врачанско са били жертви на насилие

През последната година 10 деца от Врачанско са били жертви на насилие 66 деца са изведени от семействата им през изминалата година, за да им бъде осигурена закрила. В голяма част от случаите децата са били отнети от родителите им заради системна липса на грижи за тях. При някои от тях мярката е наложена заради невъзможност на родителите им да ги отглеждат. Част от децата са настанени в приемни семейства и в социални услуги за резидентна грижа.
Най-честите причини, поради които децата се извеждат от техните биологични семейства са неглижиране от страна на родителите, нисък социален статус на семейството и други рискови фактори, които застрашават тяхното здраве и сигурност. Но преди да се предприемат подобни действия винаги се тръгва към проучване на роднини и близки, при които децата да бъдат настанени, твърдят от "Закрила на детето" във Враца.
През последната година 10 деца от област Враца са били жертва на насилие.
Последният фрапиращ случай на дете в изключителен риск във Врачанско бе от края на миналата година – 7-годишното момиче живяло в селскостопанска постройка в Крушовица. То е било в риск - не само физически, но и психически. След като стана ясно, че момиченцето е живяло в потресаващи условия, било е малтретирано, хранело се е рядко и с огризки, веднага била предприета мярка за закрила и то било настанено в семейство при роднини. 
04.02.2024, 17:00 часа
364 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha