Търсят най-хубавото вино в Монтана

Търсят най-хубавото вино в Монтана Териториалната организация на Научно-техническите съюзи в Монтана, организира конкурс „Най-качествено домашно вино“, реколта 2023 година. Конкурсът се прави повече от 20 години.
"Участниците в него имат различни професии и възраст. Свое вино представят и жени производители, каза Цветко Цветков", секретар на Дома на техниката в Монтана.
„През миналата година най-младият участник бе на 23 години, а най-възрастният на 80 от Ломския край. В Северозапада се отглежда повече грозде за червено вино.
Пробите от домашно червено и бяло вино на производители от региона на Монтана се приемат от 7 до 9 февруари. Комисията ще заседава на 10 февруари, но ако някой закъснял реши да се включи, ще има възможност“, допълни той.
Резултатите от конкурса ще станат ясни на 14 февруари, Деня на Трифон Зарезан по стар стил, когато ще бъдат наградени най-качествените домашни вина, реколта 2023 година. Пресъздаването на ритуала за зарязване на лозите и награждаването на победителите ще стане във фоайето на Дома на техниката в Монтана.
05.02.2024, 10:54 часа
283 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha