Отстраниха от длъжност директора на „Вътрешна сигурност” в МВР

Отстраниха от длъжност директора на „Вътрешна сигурност” в МВР Директорът на „Вътрешна сигурност” в МВР Георги Георгиев е отстранен от длъжност, съобщи NOVA.

Срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Вчерашната акция в ГДБОП и ареста на служители заради руски шпионаж не е ръководена от него. В края на миналата седмица вътрешният министър Калин Стоянов отправи сериозни критики към звено "Вътрешна сигурност" заради заловени с подкуп четирима пътни полицаи. Това се случи след сигнал на шофьор.
От ведомството отказват към момента повече информация за това какви са причините за решението на Стоянов.
Преди два дни обаче министърът на вътрешните работи заяви пред журналисти, че има леки забележки към дирекция "Вътрешна сигурност.
"Не бива да реагираме само и единствено, когато има подаден сигнал от гражданин", каза министърът. Стоянов подчерта, че работата на дирекцията е предимно оперативна и следва да имат нужната оперативна информация и сами да достигат до такива случаи, без да е необходимо да има пострадал гражданин, който да подаде сигнал.
Те трябва да заработят много активно в тази посока, категоричен бе Калин Стоянов.
Георги Георгиев бе назначен за директор на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР през 2021 г., когато начело на силовото ведомство бе Бойко Рашков.
06.02.2024, 12:18 часа
412 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha