Читалище "Цвят" си върна собствеността върху бившето лятно кино във Видин

Читалище "Цвят" си върна собствеността върху бившето лятно кино във Видин Бившето лятно кино в центъра на Видин окончателно вече е собственост на местното читалище „Цвят – 1870“.
„През 2020 година читалището образува съдебно дело за собствеността върху терена във Видинския районен съд срещу фирмата, която е правоприемник на държавното предприятие „Кинефикация". След като съдебният спор премина през три инстанции с определение Върховният касационен съд се произнесе в наша полза“, каза секретарят на народно читалище „Цвят-1870“ Любомир Илиев.
По думите му настоятелството няколко пъти е обсъждало за какво да се използва теренът. Идеята е този запустял към момента вътрешен двор да се възроди като многофункционален културен център за изнасяне на концерти, литературни вечери, прожекции на филми и други изяви. Кинокабината може да се разшири и да се превърне в конферентен център, допълни той. Предстои да се изработи задание, на базата на което да се направи архитектурен проект. След това ще се търси финансиране за неговата реализация, уточни Илиев.
06.02.2024, 13:48 часа
258 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha